Get och bock betar rofyllt på åkrarna, ingen fälldes denna gången.
 

Jakten på Nymden

Vildsvinsjakten är mycket bra tillrättalagd på Nymden.
2 belysta åtlar med isolerade kojor med kamin. Jägaren sitter bekvämt med god utsikt över åteln och avståndet är 45m vid båda åtlarna.


Är du intresserad av att jaga på Nymden så ta kontakt med mig! 070-6166475 eller johan_portin( )hotmail.com

Priset är 2000kr inkl moms per person och dygn. 
1 Maj - 15 Juni, vårbockjakten, 2500kr inkl moms per person och dygn.
Vi begränsar jakten till en gång per månad för att inte skjuta för mycket och ge alla jaktgäster en fin upplevelse med de bästa möjligheterna till skott. I priset ingår kött, fällningsavgift och trikinprov för vildsvin på ackrediterat laboratorium.
Nyhet, 13 Maj 2017: I mån av tillgänglighet kan vi erbjuda hjälp med eftersöket med meriterade hundar mot en avgift på 500kr inkl moms per tillfälle.

Nymden är godkänd för F-skatt. 

Övernattar gör ni på granngården som länsstyrelsen driver (Gården Risön) eller på någon av möjligheterna som Lövstabruk erbjuder, se http://www.lovstabruk.nu/ata-bo/ för mer information. Som jaktgäst på Nymden är ni medlem i Nymdens jaktförening och kan därmed utnyttja rabatten som länsstyrelsen ger till föreningar på gården Risön

loading...
loading...

Våra krav på dig som vill jaga på vår gård

För att du ska få jaga på gården krävs följande för de flesta självklara förutsättningar:
  • Du har avlagt jägarexamen
  • Du har giltiga vapenlicenser och kan visa upp de tillsammans med ID innan jaktstart
  • Du har betalt det statliga jaktkortet
  • Du har namn och adress som vi kan skicka en faktura till
  • Du använder dig av sunt förnuft!

Betalning och reservationsavgift

Betalning sker med faktura via bank eller Swish till 070-2475493. Vi har många förfrågningar och kan inte garantera din bokning utan en reservationsavgift på 1000kr. För att reservera en plats tar du kontakt via mail eller telefon, vi blir eniga om vilket/vilka datum som ska bokas och när reservationsavgiften är inkommen är din plats bokad. Senast 10 dagar innan jakten skickar vi en slutfaktura där reservationsavgiften är avdragen, slutfakturan ska vara betalad innan jaktstart. Vill du ha fakturan via mail går det också bra. Reservationsavgiften betalas ej tillbaka vid avbokning. Detta kanske känns orättvist men gården drivs i det närmaste ideellt så vi måste göra så här för att minimera administrationen. 

Praktiska detaljer

Vid jakt på gården ska det vara minst 2 jägare är på plats. Vid eftersök ger det trygghet att inte vara ensam och tänk på att skadeskjutet vildsvin kan vara farligt. Och alla som dragit ett skjutet vildsvin genom skogen själv vet att det skulle vara skönt att ha med en kompis. Det finns gott om vilt på markerna men jakt är jakt, vi kan naturligtvis inte lämna några garantier. 

Det finns enklare hjälpmedel för hanteringen av djuret vid slakten. Tänk på att ditt fällda vilt är ett livsmedel. Var noga med hygienen vid kötthanteringen. Titta gärna på Svenska jägareförbundets videor om kötthantering.
 

Åtel nr två klar senhösten  2018

Stor efterfrågan på jakt gjorde det tydligt att vi behövde en till åtel. Nu står den klar och jag är riktigt nöjd! Isolerade väggar och tak, värmare och en riktigt skön stol gör den här kojan riktigt lyxig. Inga sängar dock, här ska det inte sovas på pass. Själva åteln är belyst, precis som den äldre åteln. Och grisarna har nu hunnit vänja sig med åteln och ljuset. Vi kör gröna Led á la Biltema. Syrran hjälpte till med resningen i kylan, starkt jobbat. Nymdens jakt är ett riktigt familjeprojekt :)

loading...

Uppgraderat jakttorn juni 2017

Det trötta gamla jakttornet hade gjort sitt! Mitt på åkrarna står nu denna skönhet - ja, inte traktorn altså. Här har du riktigt fin översikt över hela åker arealen. På bilden återstår bara lite fin-lir, mugghållare osv :)

Traktorn kändes stor tills vi byggde denna. Tack Pappa för all hjälp med tornet!

Hur ser vilttillgången ut på gården?

Nymden gård ligger i Billeruds stora markområden. De närmaste 2000Ha används av Billerud till represenationsjakt ett par gånger per år. Då jagas allt vilt men naturligtvis står då Älg högst upp på önskelistan. Detta gör att jakttrycket för mindre åtråvärt vilt som rådjur och vildsvin är lågt. Det leder i sin tur till att dessa stammar är starka i området.

En generell bild av tillväxten i vildsvinsstammen har vi hämtat från viltolycka.se. bilden till höger visar antalet olyckor med vildsvin i Uppsala län. Det ger en bild av tilväxten av stammen.