Beväpnad med kamera satt jag ett par timmar i det nya tornet här om kvällen. Det blev en hel del kort och några filmer på vildsvin. Kul att se att föryngringen rullar på, kultingarna syns inte i det höga gräset men i slutet av filmen ser ni dem när de springer iväg.


/Johan P, Nymden

Jaktlycka

Ca 20 minuter efter att majsen spridit stod en grupp med 8 vildsvin och åt. Vi valde ut ett som stod lite utanförgruppen, tände lampan och så fort den stod med bredsida tog vi skottet. En väldigt fin ung galt på ca 80 kilo.
 

/Ludvig och Victor, Stockholm

Nu är jag hemma efter jakten!

Jakten började bra, efter att ha suttit någon timme i det nya tornet smög denna mindre bock ut på vallen. Ingen jättebock, men lämplig för avskjutning. 
Blev ett bra skott och bocken blev kvar på plats, mycket vilt i området! Under kvällen fick jag se älgar, vildsvin, grävlingar, rävar och rådjur. 

Tack så mycket för möjligheten att jaga ute på Nymden! Kommer gärna tillbaka! 
 

/Jonas P, Stockholm

Denna bock fäldes på fältet vid åteln. Inte de bästa anlagen så det var en bra avskjutning. Vi hade några andra bockar i siktet men avstått skott på grund av avstånd och kulfång. 

Tack så mycket för möjligheten att nyttja er mark, vi kommer mer än gärna tillbaka och nyttjar den igen.

/Ludvig och Victor, Stockholm

Ja, jakten slutade kanonbra för mig! Mycket rådjur som var aktiva på gärdet vid åteln. Men jag har aldrig hört rådjuren skälla så mycket som dom gjort dom här 2 dagarna.  :)
Tack för möjligheten till en fin vårjakt! 

/Johan O, Sälen

Verkar vara en hel del vilt i dina krokar. Ca 5 minuter innan jag kom till gården passerade 3 älgar vägbanan. Smög längs åkerkanten och stötte genast på 3 harar som satt i vallkanten. Kollade av vallen med kikare mot jakttornet i mitten men kunde inte se något. Smög vidare och ser då efter en stund en vit rådjusstjärt och bestämmer mig för att smyga närmare i skogen. Ålar ut på vallen igen och lägger mig bakom en låg sten och tittar på bocken i kikren och konstaterar att det är en liten bock som borde lämpa sig väl för avskjutning. 

Uppskattar avståndet till ca 80-90 meter och vill egentligen smyga lite närmare men är rädd stöta honom och stenen ger rätt bra stöd så jag skjuter från liggandes och bocken rusar in i skogen. Jag hinner inte uppfatta om djuret tecknade träff. Går fram till skottplatsen och ser att rejält med blodskvätt på björken bakom och hittar även lite lugna i gräset. Bocken ligger bakom en sten ca 3 meter in i skogen.

Tog nog inte mer än 45 minuter innan bocken låg i backen. Familjen blev glad att jag kom hem lagom till frukosten :)

Tack för möjligheten att jaga hos er.

/Markus M, Åkersberga