Nymdens gårdshus

Hösten 2016 bytte gården ägare och nu har ett omfattande rustningsprojekt startats. Gårdshuset har en timmerstomme från mitten av 1800-talet men planlösningen känns väldigt modern. Huset har ett härligt kök på hela 25m2 som kommer bli hjärtat i huset. Den kommande köksinredningen kommer att ha modern teknik och köket kommer också ha en rejäl kamin som ger mysfaktor och värme. För oss känns det viktigt att bevara så mycket som möjligt av den gamla känslan men samtidigt skapa möjlighet till ett modernt levene.

 Förhoppningsvis hittar vi hyresgäster som är intresserade av att bo lite utanför tätorterna. Antagligen är de intresserade av att ha djur tex hästar, får eller getter. Åkermarken är på ca 6 Ha och producerar idag vall som är ett fint foder åt djuren. Det finns också ca 4 Ha betesmark tillgängligt.

Gården ligger på vägen till Florarnas naturreservat som är känt för sitt rika djurliv och gillas av många friluftsmänniskor. Vid tex gårdsförsäljning finns det altså en viktig kundgrupp som regelbundet har vägarna förbi.

Avlopp - Våren 2017

Skitgörat är klart. Nytt avlopp med 2m3 tank och infiltration. Enkel installation och dimensionerat för 5 personer och helårsanvändning. Nu startar jobbet med renovering av badrum och kök.